Openingstijden, entreeprijzen, bezoekadres, stoomcafé, stoomdagen en groepsbezoeken

Openingstijden

Corona-update – 14 oktober 2020

Het museum is tot nader bericht gesloten. Omdat de horeca van de overheid moet sluiten i.v.m. corona zijn wij helaas ook genoodzaakt om het museum te sluiten. Onze excuses voor het ongemak.

Openingstijden  mei – oktober

Dinsdag t/m zondag – 11.00 tot 16.00 uur

Openingstijden  november –  april 

Dinsdag t/m vrijdag – 11.00 tot 16.00 uur

Entreeprijzen

Volwassenen – € 4,50
Kinderen tot 12 jaar – Gratis
Vrienden van De Tuut – Gratis

Een digitale tour met behulp van een tablet met koptelefoon zit in de prijs inbegrepen. Je kunt uiteraard je eigen koptelefoon of oordopjes meenemen als je dat prettig vindt.

Let op: wij accepteren geen museumjaarkaart.

Bezoekadres

De Tuut 1 (klik voor Google Maps)

6629 AA Appeltern

+31 (0) 487 541156

info@de-tuut.nl (voor contact stichting)

bezoek@de-tuut.nl (voor info/afspraak bezoek)

Het stoomcafé

Het stoomcafé in de voormalige kolenloods van Stoomgemaal De Tuut is een ideale plek om even stoom af te blazen, of juist weer lekker op stoom te komen. Met een hapje en een drankje laad je je op voor je het museum betreedt, of je sluit je bezoek er juist mee af. Ook als je het museum niet bezoekt, ben je van harte welkom in ons stoomcafé. Het is een prima tussenstop voor een heerlijke, eerlijke en simpele lunch, een hapje tussendoor of alleen een drankje. Uiteraard is het stoomcafé ook te boeken voor zakelijke bijeenkomsten.

De Doederij

Het stoomcafé wordt uitgebaat door De Doederij. Een bevlogen, lokale zorginstelling, die zich sterk maakt voor een inclusieve samenleving. Ons stoomcafé wordt van dinsdag tot en met vrijdag gerund door deelnemers van de Doederij, die met de grootste glimlach uw bestelling opnemen en u met veel liefde en aandacht bedienen.

Stoomdagen

Stampende machines, zwoegende stokers, stoom en hitte; je maakt het allemaal live mee tijdens de stoomdagen. Een aantal keren per jaar laten we het stoomgemaal op volle toeren draaien, zodat je met eigen ogen en van heel dichtbij kunt zien hoe in de jaren ’20 van de vorige eeuw het Land van Maas en Waal werd drooggehouden.

Tijdens de stoomdagen zijn er overal in het gemaal vrijwilligers aanwezig om u te vertellen over de techniek en de historie van het gemaal. Ze laten zien hoe alles werkt, en natuurlijk beantwoorden ze ook graag uw vragen.

Helaas kunnen we tijdens de coronacrisis geen stoomdagen organiseren, omdat het heel lastig is om in de soms krappe ruimten de afstandsregels in acht te nemen. Zodra het weer kan, vindt u hier de data waarop de stoomdagen plaatsvinden.

For privacy reasons Vimeo needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy Policy.
Ik Accepteer

Groepsbezoeken

Voor groepen organiseren we het gehele jaar door rondleidingen op afspraak. Je mag hierbij in ieder geval rekenen op een gezellige ontvangst met koffie en thee, en een bevlogen gids die alles kan vertellen over het gemaal en de invloed ervan op de regio en de bewoners van Maas en Waal.

Uiteraard is er de mogelijkheid om het bezoek specifiek af te stemmen op jouw wensen. Zo is een bezoek aan het stoomgemaal ook zeer geschikt voor uw volgende bedrijfs- of clubuitje, waarbij bijvoorbeeld ook de catering verzorgd kan worden.

Reserveren?

Om je groep aan te melden, kun je bellen naar +31 (0) 487 541156. Je kunt uiteraard ook mailen naar bezoek@de-tuut.nl als je specifieke vragen hebt. Als je online contact met ons zoekt, geven we doorgaans binnen een dag antwoord.